teatek

Esitys- ja teatteritekniikan koulutus
Riihimäen Nuorisoteatterissa

Esitys- ja teatteritekniikan ammattitutkinto Riihimäen Nuorisoteatterissa

Ovatko taide, teatteri ja kulttuuri intohimosi? Näetkö itsesi työskentelemässä teatterin kulisseissa rakentamassa kulttuurielämyksiä? Tule opiskelemaan teatteritekniikan ammattitutkinto. Pääset sukeltamaan teatterimaailman kulisseihin jo opiskeluaikana. Harjoittelet tarpeiston ja lavasteiden rakentamista sekä esitys- ja teatteritekniikkaa monipuolisesti. 

Tarjoamme koulutusta Riihimäellä yhteistyössä ammattiopisto Samiedun kanssa.

Suomen suurin laajaa teatteritaiteen perusopetusta antava Riihimäen Nuorisoteatteri tarjoaa ainutlaatuisen esitys- ja teatteritekniikan oppimisympäristön. Koulutuksemme integroituu Nuorisoteatterin ohjelmistoon ja opiskelijana toimit osana tuotantojen projektiryhmiä. Myös alan teoriatietoa opiskellaan lähiopetuksessa aidossa työskentely-ympäristössä. Yhteistyötä tehdään mm. Riihimäen Teatterin, Lavastusverstas Graniitin, paikallisten kulttuuritoimijoiden ja muiden TPO-oppilaitosten kanssa. Riihimäen Nuorisoteatterissa voit suorittaa koko tutkinnon tai itseäsi kiinnostavia tutkinnon osia.

Riihimäellä monipuolisesta opetuksesta vastaavat teatteritekniikan opettaja Anne Peltonen, skenografi-nukketaiteilija Tua Hautamäki, lavasterakentamisen taitovalmentaja Janne Junttanen, valosuunnittelija Jukka Kuronen ja teatteritekniikan valmentaja Juho Taipale.

Koulutuksen myötä sinulle avautuvat monipuoliset mahdollisuudet saavuttaa unelmasi esitys- ja teatteritekniikan työtehtävissä. Tuleva työpaikkasi voi olla vaikkapa teatteri- ja oopperatalo tai museo, festivaali- tai tapahtumatuotannon työryhmä.

 

Koulutuksen sisältö

Esitys- ja teatteritekniikan ammattitutkinto on laajuudeltaan 150 osaamispistettä. Voit opiskella meillä lavastustekniikan, teatteri- ja tapahtuma-alan, esitys- ja näytäntötyön sekä nukketeatterin osaamisalaa. Riihimäen Nuorisoteatterin laaja ohjelmisto mahdollistaa monipuolisen opiskelun ja huomioi myös opiskelijoiden tarpeet ja vahvuudet.

Kaikille osaamisaloille pakollinen tutkinnon osa 

Esitys- ja teatteritekniikan toimintaympäristössä toimiminen, 25 osp

Osaamisalan pakollinen tutkinnon osa

Osaamisalan tuotantoprosessissa toimiminen, 55 osp

Osaamisalan valinnaiset tutkinnon osat 35-70 osp

Kaikille valinnaiset tutkinnon osat 0-35 osp

Lue tarkemmat kuvaukset tutkinnon sisällöistä tutkinnon perusteista.

 

Opintojen toteutustapa

Opinnot toteutetaan henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti työelämäharjoitteluna Riihimäen Nuorisoteatterissa tai yhteistyökumppaneiden toimipisteissä ja työpaikalla lähiopetuksessa.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella.

 

Kenelle koulutus sopii

Koulutus on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat hankkia tai päivittää osaamistaan alalta. 

Ammattitutkinto on tarkoitettu pääasiassa heille, jotka ovat jo suorittaneet ammatillisen perustutkinnon tai muun tutkinnon tai ovat kartuttaneet osaamistaan työelämässä. 

 

Lisätietoja:

rehtori Kira Boesen, Riihimäen Nuorisoteatteri, puh. 050 355 4646

toimialajohtaja Kirsi Kautonen, Ammattiopisto Samiedu, puh. 044 550 6418

teatteritekniikan lehtori Anne Peltonen, Ammattiopisto Samiedu, puh. 044 550 6227

 

Hinta

Opintomaksu on 200 euroa.

 

Haku ja aloitus

Koulutus on jatkuvassa haussa ja voit hakea siihen nyt ja aloittaa opinnot seuraavan kerran 23.1.2023. Koulutus toteutuu, mikäli ryhmäkoko täyttyy.