Rautatie

lisäesitykset 2022 alkavat ke 9.2. !!!

Kino sampo, suokatu 9
ensi-ilta 7.10. klo 19
kesto 2h
liput: alennuslippu 15 €, peruslippu 18 €

Riihimäen Nuorisoteatteri 30 -juhlanäytelmä on raikas ja hauska, musiikin ryydittämä versio Juhani Ahon klassikosta: RAUTATIE

Matin ja Liisan turvallinen arki, erillään muusta maailmasta, järkkyy pysyvästi tolaltaan, kun ulkopuolelta tuleva tieto rautatiestä tavoittaa heidät.  Mikä on tämä kehityksen ihme, jota ihan kaikki yllyttävät katsomaan ja kokemaan?

Matti   Sitähän minä sinulta, että tahdotko sinä yhteen matkaan?

Liisa     Lystin ajuunko? Olisihan tuo edes kerran eläessään ajaa!

Haluamme tarjota teille rakkaat katsojat kotimaisen näytelmäkirjallisuuden klassikon, 2000-luvun sukupolven tulkitsemana. Teimme aikuisten sadun, joka sopii kyllä perheen pienillekin, ja yhdistimme siihen nuorten säveltäjien musiikin. Matkan varrella ihmettelimme, mikä on tämän päivän ”rautatie”? Miten tänä päivänä tieto kulkee ja lähdekritiikki toimii vai toimiiko ollenkaan? Onko muutos uhka vai mahdollisuus? Ja kuinka ihminen pohjimmiltaan, ei ole muuttunut reilussa sadassa vuodessa mihinkään. Teos sukeltaa teatterin ja tarinankerronnan alkujuurille ja ponkaisee sieltä seuraavassa hetkessä ylös. Se rakentuu draamasta, komediasta, tragediasta, tanssista, laulusta, musiikista ja rikkaasta, kauniista kielestämme, mehukkaasta dialogista, unohtamatta luovuudella iloittelevaa puvustusta, lavastusta, valoja…Hyppää kyytiin vauhdikkaalle matkalle.

Rautatie on komediallinen musiikkinäytelmä hämmennyksestä, hurmiosta ja häpeästä sekä ihmisluonteen loputtomasta uteliaisuudesta.

PS. Riihimäki ja rautatie kuuluvat totta kai yhteen. Tammikuussa 2022 tulee kuluneeksi 160 vuotta siitä, kun Suomen ensimmäinen rataosuus avattiin ja Riihimäkikin sai rautatien.

Esitysoikeuksia valvoo Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry

Tekijät

Kirjailija Juhani Aho

Dramatisointi ja ohjaus Kira Boesen

Sävellys-sovituskurssin opiskelijat, Savonlinnan Taidelukio, vk. 2011–12